Lenke til arrangement: https://ticketco.events/no/nb/widgets/events/102187

Kiellandsalong på nett: Den store familien.

Ibsens Nora forlot Helmer, Tolstojs Anna Karenina valgte å forlate familien sin når hun forelsket seg på nytt, og det gikk slettes ikke bra. Denne våren har vi alle tilbrakt mye tid i isolasjon med den nære familien, og sommeren 2020 begrenser seg til norgesferie og hytteliv sammen med familien for de aller fleste. Men hva er egentlig en familie? Er det en trygg havn der man finner tilhørighet og samhold,  eller er det bare hardt arbeid, kjefting og logistikkutfordringer? Og hva skjer når kjærligheten tar slutt, kjernefamilien splittes og nye konstellasjoner som også inkluderer mine, dine og våre barn dannes?

Siri Gjelsvik er journalist, spaltist og forfatter. Hun er aktuell med boken «Livet i en bonusfamilie. Om å legge kabaler og svelge kameler», som hun har skrevet sammen med sin mann Øystein Østraat. Basert på egne erfaringer gir de her en innføring i hva det innebærer å først gå gjennom en skilsmisse for så å skape en ny familie med en ny partner. Hvordan får man den nye familien til å fungere?

Siri Kvamme har bakgrunn som journalist, tekstforfatter og anmelder. Hun har skrevet romanen «Verden leker gjemsel» (2016), der hovedpersonen hele tiden gjør sitt ytterste for å tilrettelegge for at det kompliserte familielivet skal fungere. Men en dag brister det…  Kvamme er også aktuell med boken «Vidunderlege V», en roman om den nyskilte Vera som full av pågangsmot er klar til å starte med blanke ark, og som slettes ikke bryr seg om at eksmannen har stiftet ny familie med en yngre kone som plutselig har flyttet inn i det som egentlig skulle være Veras drømmehjem.

Familien og familielivets utfordringer står også sentralt i forfatterskapet til samtaleleder Janne Stigen Drangsholt. Når disse tre forfatterne møtes på scenen til Kiellandsalong kommer de selvsagt derfor med noen gode råd for hvordan man skal komme seg helskinnet gjennom sommerferien, enten det er sammen med kjernefamilien, bonusfamilien, stjernefamilien eller storfamilien.

Translate »