Lenke til arrangement: https://ticketco.events/no/nb/widgets/events/102715

Kortreist på nett: Anne Karin Torheim om Margaret Atwood.

Anne Karin Torheim (f. 1953) er aktuell med diktsamlingen «Morgon i det nedbrende huset», en gjendiktning av Margaret Atwoods «Morning in the Burned House»  fra 1995.

Den kanadiske forfatteren Margaret Atwood er en sentral stemme i den engelskspråklige litteraturen. Hun skriver blant annet romaner, noveller, essays og dikt, og har de siste årene fått mange nye lesere i forbindelse med filmatiseringen av «The Handmaid’s Tale». Hun har vunnet en rekke priser siden debuten i 1961, og nevnes jevnlig som en favoritt til Nobelprisen.

I tillegg til høstens utgivelse har Torheim tidligere gjendiktet Atwoods «The Journals of Susanna Moodie», som utkom i norsk språkdrakt i 2013.Hva er det med Atwoods forfatterskap som begeistrer stadig nye generasjoner av lesere? Og hva skiller diktene hennes fra romanene og novellene?

Torheim beskriver «Morgon i det nedbrende huset» som et skriftlig minnearbeid, og peker på tidens gang og forgjengelighet som gjennomgangstemaer i diktene. Hun forteller om prosessen med å gjendikte lyrikk fra ett språk til et annet, og om å grave seg ned i språket for å avdekke nye lag av mening.

Torheim er selv lyriker og har en rekke utgivelser bak seg siden debuten i 1990. Hun arbeider i tillegg som kritiker, oversetter og skribent. Stine Honoré er leder for Kiellandsenteret på Sølvberget. Hun har blant annet studert engelskspråklig litteratur og er svært begeistret for Atwoods forfatterskap. Møt de to i samtale med Terje Torkildsen, leder av Rogaland forfatterlag. Arrangementet er en del av Kiellandsenterets digitale sommerprogram.

Translate »