Lenke til arrangement: https://ticketco.events/no/nb/widgets/events/102846

Kortreist på nett: Odveig Klyve og Eirik Lodén

Odveig Klyve og Eirik Lodén er to av våre lokale forfattere som jobber innen flere ulike tekstformer, men som begge er best kjent som lyrikere. Vi har invitert dem til en samtale om inspirasjon, kreativitet og skapertrang. De to forteller om skriving, om å gjendikte andre forfattere og om det å selv bli gjendiktet.

Odveig Klyve (f. 1954 ) er opprinnelig fra Hardanger, men har bodd i Stavanger store deler av livet. Hun har et variert forfatterskap og jobber innen flere sjangre og kunstformer. Diktene hennes er oversatt til nærmere tjue språk, og hun står bak kortfilmer som er vist på flere internasjonale filmfestivaler i Europa, USA og Asia.

Eirik Lodén (f. 1975) er oppvokst og bosatt i Hjelmeland. Han debuterte som forfatter med diktsamlingen «Preludium» i 1993, bare 18 år gammel. Han har siden den tid gitt ut både lyrikk og sakprosa, og har jobbet med gjendiktning og oversettelse. Han er aktuell med diktsamlingen «Det kreaturlige» som kommer på Aschehoug til høsten.

Hør de to lese utvalgte dikt og reflektere rundt sine egne forfatterskap i samtale med Terje Torkildsen, leder av Rogaland forfatterlag. Arrangementet er en del av Kiellandsenterets digitale sommerprogram.

Translate »