På Litteraturnett Nord-Norge finner du informasjon om nordnorsk litteratur og nordnorske skjønnlitterære forfattere. For å regnes som nordnorsk forfatter må man enten komme fra Nord-Norge eller bo i landsdelen. I enkelte tilfeller tas det også med bøker med handling lagt til nord. Nettstedet drives av Nordland fylkesbibliotek.

Kildene
Det hentes inn informasjon fra Wikipedia på bokmål, samt Nasjonalbibliotekets side bokhylla.no. I de tilfellene der det ikke finnes grunnlag for å lage artikkel om en forfatter på Wikipedia, lager vi små, lokale artikler.

Bakgrunn
Nordland fylkesbibliotek har siden 1999 drevet et nettsted med samme navn og adresse som dette. Både layout og programvare ble etter hvert foreldet, og vi ble derfor glade for å være med på prosjektet «Lettare litteraturnett», sammen med prosjektleder Sogn og Fjordane fylkesbibliotek og med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Målet med prosjektet var å skape en mal for litteratur-/forfatternett, og resultatet ble Litteraturnett Nord-Norge og Forfattarar frå Sogn og Fjordane. De håper at andre også kommer til etter hvert.

Trykk på bildet for å komme til Litteraturnett Nord-Norge:

 

Trykk på bildet for å komme til Litteraturnett Nord-Norge

 

Translate »
Share This