Omtaler er hentet fra pressemelding fra Rana kommune 27/4-2020 

Ingvild Solstad-Nøis: Eid
Eid og tenåringsdatteren Alida flytter til et nytt sted, og Eids intense ønske om å være en tilstedeværende mor og venn gjør at hun skremmer unna både datteren og nye bekjentskaper. Eid prøver hardt å være vellykket, men det ender stadig keitete, hun er vanskelig å like, men ubehagelig gjenkjennbar, i en fortelling om morskjærlighet som er ubekvem men medrivende lesing.

 

 

 

 

 

Kjersti Anfinnsen: De siste kjærtegn
Birgitte, en pensjonert hjertekirurg, sitter i Paris og er bitter, besk, og en uimotståelig hovedperson. Med en søster i Norge hun kanskje ikke liker og kun snakker med via videosamtale, en karriere i New York bak seg, og stort sett bare døden foran seg, er det likevel både kjærlighet og et fandenivoldsk håp å spore.

 

 

 

 

 

Monika Steinholm: Vi var en gang
Saga og Sofie var bestevenner, men nå har de knapt snakket sammen på årevis; livene deres er vidt forskjellige, men kanskje finnes det håp for både dem og framtida? Gjennom Steinholms sedvanlig vellykkede skiftende fortellerperspektiver, får vi klimaendringer, kjærlighet og sosialrealisme på ungdomsvis.

 

 

 

 

 

 

Morten Wintervold: Byen byen babyen
Selv om Wintervolds forrige diktsamling het Oldemor, du er med barn, er det i denne boka poeten som blir far, i et tilgjengelig og gjenkjennelig språk; et nordnorsk byliv fylt av skit, sæd og kropp, men også natur, slekt, og kjærlighet. Wintervold er en poet som gjør poesien både enkel og rik, i en diktsamling som kan leses og gjenleses, ofte.

 

 

 

 

 

 

Juryen har bestått av juryformann Siri Gaski, samt jurymedlemmene Ole Burås, Anita Hartviksen Ravn og Sigrid Merethe Hanssen.

Prisutdelingen vil foregå som en «livesending» fra Rana bibliotek, onsdag 6.mai kl. 18.00, der vinner av Havmannprisen vil bli annonsert.

De som ønsker å følge sendingen, finner arrangementet på Rana bibliotek sin Facebookside. Lenke til arrangementet finnes også  i den smittefrie kalenderen her på Karanteket.

Translate »
Share This