Nasjonalbiblioteket har gått over til å holde alle sine arrangement digitalt, under tittelen: Kulturhistorie rett hjem!

Nasjonalbiblioteket har for vane å strømme arrangement direkte på nb.no. Alle deres foredrag og samtaler vil dere fortsatt kunne strømme på nb.no, og på Facebook. Man kan nå også gå inn på arrangementsarkivet til Nasjonalbiblioteket, og se en rekke samtaler og foredrag som har funnet sted i Nasjonalbibliotekets lokaler, de finner dere her: https://mediasite.nb.no/Mediasite/Showcase/arrangementsarkiv.

 

Vi vil i den anledning tipse om et digitalt arrangement Nasjonalbiblioteket står for denne uka, nemlig samtalen Min kilde:

Hvordan skrives historien? Under vignetten «Min kilde» får en historiker eller sakprosaforfatter presentere sin yndlingskilde, og vise hvordan noe lite kan kaste lys over noe stort. Historiker Eivind Thomassen har valgt seg økonom, SSB-direktør og tidligere finansminister Gunnar Jahn sine krigsdagbøker fra 1940-tallet. Dagbøkene er en viktig kilde til kunnskap om dramatiske, politiske begivenheter og konflikter under og like etter krigen, men også om hvordan en aldrende intellektuell embetsmann og politiker møtte menneskene og ideene som forandret Norge. Eivind Thomassen samtaler med Ola Innset om en borgerlig økonom som følte seg fram mot en ny tid.

Lenke til dette arrangementet, og andre smittefrie digitale arrangementer finner du i kalenderen på forsiden av Karanteket.no.

Translate »
Share This