Fra Meieriet bibliotek sine nettsider:

I denne utgaven av Melkerampen ser vi nærmere på ungdomslitteratur – nærmere bestemt (våre kjære venn) Sanne Mathiassen sin høyaktuelle roman «Øya synker sakte».

Klimakrisen har truffet verden med full styrke. Derfor må Henny forlate mamma og storbyen og flytte til tante Liv i havgapet. Når hun ankommer øya, mottar hun en overlevelsespakke for nyankomne. Frykten for at øya skal synke i havet, har ført til at alle øyboerne månedlig må veies. Veiingen avgjør om de må selge en kommode på Finn eller slakte ei ku. Henny tenker på Johannes og faren hans som er klimaforsker. Det er faren til Johannes som står bak det strenge regimet. Henny undres på hvilke hemmelighet han skjuler, om det er mulig å falle for noen når det handler om å overleve neste storm, og hvor langt man kan gå i klimakampen for å redde sin egen verden. Dette er en tankevekkende fortelling om ekstreme løsninger og sterke følelser, om å leve på en øy som synker mens kjærligheten vokser.

Vi har toppet laget, og til denne samtalen har programleder Therese Krogh-Hetzler med seg barne- og ungdomsbibliotekar Therese Arntzen Vestnes og lærer ved ungdomstrinnet ved Leknes skole, Hege Sandvik. Disse tre er unisont enig om at ungdomsromaner også passer for voksne lesere – og at man i stor grad kan diskutere skillet mellom romaner for ungdom og voksne. Man kan finne veldig mange interessante tema og hovedpersoner i ungdomsbøker. Bare prøv!

Sendingen strømmes fra Facebook. Lenke til arrangementet finnes i den Smittefrie Kalenderen.

Therese Krogh-Hetzler er programleder og barne- og ungdomsbibliotekar Therese Arntzen Vestnes og lærer ved ungdomstrinnet ved Leknes skole, Hege Sandvik deltar i denne utgaven av Melkerampen

 

Translate »
Share This