Så ble altså pubquizzen brått og brutalt stengt for i (v)år, og du craver hvileløst etter arenaen der du kan vise venner og venners venner at akkurat du faktisk er vesentlig mer belest enn de fleste. Det er ikke Koronaangst, men konkurranseabstinens som allerede har holdt deg våken i flere netter, og med rødskutt blikk finner du deg omsider sånn passe til rette i en dagsrytme der du kan gruse dine hjemmeværende, mer eller mindre overbærende barn ved behov. Hittil har du en suveren ledelse i kategoriene «Klassisk litteratur», «Vant nesten P2-lytternes romanpris» og «Grøssere barn egentlig ikke bør lese før de blir middelaldrende.» Barna dine har på sin side forlengst søkt om å opprette kategoriene «Mine Craft for etterkommere», «#Sommerleslitteratur» og «Peppa Gris eller Brillebjørn», men du har til nå underkjent alle forespørsler på grunn av koronaklemma og altfor klønete formuleringer.  

Så hva kan egentlig rent akutt gjøres for dine barn?! Jo, nå skal du høre: I dag, 19. mars 2020 går startskuddet for HELE NORGE LESERs splitter nye lesekonkurranse for voksne. Ja, jeg sa virkelig K O N K U R R A N S E! For voksne (med adgang for ungdom)! Hurra!!

Fra og med i dag kan du registrere leste sider (bøker) eller hørte minutter (lydbøker) alene eller som bedrift og/eller lag. Du kan med andre ord lese både hestehalen og dreadlocksa av naboen, kollegaen din eller ei søringbedrift du bestandig har drømt om å henge på hjellen. Så hva er det du venter på? Gi konkurranseinstinktet ditt instant ernæring fra smittsom, men garantert koronafri leseglede – I DAG!

Du risikerer å vinne:

            – flunkende ny forsyning med selvtillit         

            – uvurderlig fellesskap fra de du leser på lag med

            – uendelig kunnskap, leseglede og spenning

            – lykkelige håpefulle som atter igjen kan konsentrere seg om søskenkrangler, dataspill og

              skolelekser på hjemmedager

            – bokpremier 

Konkurransen strekker seg i første omgang ut april 2020, men arrangørene sier at den (som det meste annet for tida..) kan bli forlenget.

Registrer deg og les alt om detaljene her: https://www.helenorgeleser.no/p/46035/hjem

Og forresten: HELE NORGE LESER er for all del ikke bare en tidsavgrenset konkurranse. Like mye er den ment å være ei permanent leseplattform både for deg som setter pris på å holde oversikt over bøker du har lest eller ønsker å lese, og for deg som først og fremst ønsker å diskutere og dele leseopplevelser.  Det er jo ikke alle av oss som.. finner like mye mening i å telle boksider. Da er det fint at man i stedet kan snakke sammen og dele inspirasjon og tips med hverandre. Plattformen lar deg søke i ulike kategorier litteratur, og den tilbyr deg å lage lister, skrive omtaler, blogge og samtale. Selve bøkene må du imidlertid skaffe et annet sted. Sjekk for eksempel ut BookBites og Nasjonalbibliotekets digitaliserte samlinger.

Det er Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen som står bak HELE NORGE LESER, men prosjektet fikk også vesentlig pengestøtte fra Nasjonalbiblioteket i bokåret 2019. Tilbudet er naturligvis gratis og åpent for alle voksne. Ungdommer mellom 13 og 16 kan også registrere seg, men de trenger foreldrenes samtykke.

Så.. Vent! Hysj! Det er allerede i gang. Du bør med andre ord snarest klikke deg inn og lage profil og passord. Om litt er det noen som allerede har lest og lært mer enn du rekker i dag. Jeg, for eksempel;)

Av Unni Kasteng-Jakobsen – Meieriet bibliotek

Translate »
Share This